fbpx

POSTS
PORTFOLIO
SEARCH
SHOP
  • Your Cart Is Empty!
Your address will show here +12 34 56 78
Prevenció
Enfortim les families
Els programes de prevenció tenen en comú atendre els nens que pertanyen a famílies vulnerables, enfortint-los per mitjà d’accions socioeducatives. D’aquesta manera podem prevenir i detectar situacions de risc social i de deteriorament amb la família o a l’escola i podem contribuir a millorar les condicions familiars, les seves competències parentals i, en els casos més extrems, la no separació del nen del seu entorn familiar.

Centres Oberts a Sant Adrià, Montcada i Reixac i Badia del Vallès

Els valors afegits que oferim als Centres Oberts són: una atenció individualitzada i personalitzada del nen o adolescent i la família; afavorir l’empoderament i l’autonomia de l’infant, millorant la seva escolarització i tenint un projecte formatiu individual viable que afavoreixi l’adquisició d’aprenentatges i competències; promovem la implicació de les famílies en el procés educatiu del jove, incloent-hi plans familiars amb objectius comuns; creem espais per a les famílies d’empoderament i treball per a exercir una parentalitat positiva; pràctiques innovadores, projecte de suport, orientació i acompanyament pedagògic als domicilis; treball en xarxa i comunitat; trobades anuals amb joves que van concloure el seu procés i la continuïtat com a centre referent per als joves; participació activa per part dels joves i les famílies en la construcció d’objectius anuals i en els propis objectius tant del jove com de la família.

Als Centres Oberts atenem els infants i adolescents cada tarda, però procurem un abordatge conjunt amb la família de la situació de partida que volem millorar. Per això oferim activitats de temps lliure, reforç escolar, berenars i altres activitats de programes socioeducatius, així com l’atenció i orientació individualitzada a cada nen i la seva família.

Des dels Centres de dia de Sant Adrià-Badalona i Badia del Vallès col·laborem amb el Programa CaixaProinfancia.


Programa de Famílies a Montcada i Reixac

L’objectiu d’aquest programa és el de promoure l’exercici d’una parentalitat positiva, tot facilitant les eines per tal que les famílies puguin desenvolupar el potencial individual de cada membre i del grup familiar. Des d’aquest programa es recolza les famílies en la superació dels factors de risc i les dificultats que limitin l’exercici adequat de la seva parentalitat. Per això, es fomenta el desenvolupament personal i la participació de la família per tal que actuï com a factor de protecció i es rescata la importància dels vincles afectius segurs com a base del desenvolupament dels infants i joves. I totes aquestes eines que donen resposta a la criança dels infants i joves es fa des del concepte del bon tracte a la infància.