fbpx

POSTS
PORTFOLIO
SEARCH
SHOP
  • Your Cart Is Empty!
Your address will show here +12 34 56 78
Com puc parlar amb els infants sobre la guerra d’Ucraïna?
  • Text Hover
Amb la presencia diària a les notícies i a les nostres converses quotidianes és totalment normal i comprensible que els infants es facin preguntes sobre la guerra.
A continuació trobeu uns quants consells per tractar el tema de la manera més adequada possible:

(1) Identificar què saben de la guerra
El primer pas és identificar què saben sobre el conflicte armat. Així doncs, que adults prenguin la iniciativa de dir “Has sentit parlar parlar sobre la guerra?” és una bona manera de crear un espai de confiança perquè els infants puguin preguntar allò que els generi dubtes i per saber quina informació tenen i comprovar que no hi ha malentesos. 

(2) Deixa que s’expressin
Amb paraules, amb dibuixos… és normal que els infants tinguin por, preocupació, etc. Facilita que els infants expressin els sentiments que els genera el conflicte.

(3) Adaptar les respostes a l’edat de l’infant
No és el mateix parlar de la guerra amb un infant de 7 anys que amb un adolescent amb ordinador i un nivell més elevat de maduresa emocional.

 (4) Que no consumeixin continguts sobre la guerra sense supervisió
És important no deixar-los sols davant de la pantalla del televisor mentre ensenyen fotos molt dures. Ser al seu costat en aquells moments per expressar el que sentin o resolguin dubtes és fonamental.

(5) La guerra pot ser una oportunitat per la pau
És normal que hi hagi conflictes entre diferents països. És important aprofitar l’ocasió per parlar de la pau i de la resolució no violenta de conflictes.

(6) Evita la sobreexposició
Limita l’exposició a continguts sobre la guerra a una o dues vegades com a màxim.

(7) Fer-los sentir segurs
Preguntes com ara “La guerra arribarà aquí?” són habituals i poden generar molta angoixa en els infants. En aquests casos és important no mentir i generar seguretat. Els podem dir que Ucraïna és molt lluny i que estem segurs i units.