fbpx

POSTS
PORTFOLIO
SEARCH
SHOP
  • Your Cart Is Empty!
Your address will show here +12 34 56 78

L'opinió de Francesc Torralba

Francesc Torralba, vicepresident d'Aldees Infantils SOS Catalunya, ens oferirà periòdicament un article d'opinió sobre un tema de candent actualitat. El vicepresident, donarà el seu punt de vista sobre els diferents temes o problemàtiques i reflexionarà del paper que l'organització ha de tenir.
Un llegat que dona vida
El dia 13 de setembre commemorem el dia del llegat solidari. És una ocasió idònia per reflexionar sobre el nostre llegat, sobre el que volem deixar als altres quan ja no hi siguem. 
Emparaular el món interior
Escriure permet emparaular el mon interior. Tot infant té un món interior, però no sempre és capaç d’expressar-lo en paraules.
Aprendre d'ells
Àfrica és un univers de colors i de cultures, un immens teixit de llengües i de tradicions espirituals i simbòliques que s’estenen de nord a sud i d’est a oest.
No oblidem els refugiats
Els refugiats són persones que per motius polítics, socials, econòmics, religiosos i, fins i tot, climàtics, han hagut de deixar la seva casa i començar de nou.
Una ecoètica global
En el dia del medi ambient, ens cal, més que mai, defensar una ecologia integral, d’una ètica global mediambiental, que transcendeixi la visió unilateral o unidimensional de l'ecologia.
L'infant ha de formar-se i jugar
El dia 12 de juny es commemora el dia per l’erradicació del treball infantil. En molts països del món, els infants segueixen treballant en condicions infrahumanes. 
Dia de la Terra
El 22 d’abril commemorem el dia de la terra. La terra gemega, però no l’escoltem. Suplica un tracte adequat i just, però nosaltres, moguts per interessos, la sotmetem a explotació.
Famílies vulnerables
L’infant no es pot comprendre al marge de la seva circumstància. Per copsar millor el que li passa, el que sent, el que pensa, el que desitja, cal enquadrar-lo dins d’un sistema familiar, perquè no és una illa, sinó un ésser humà.
Racisme: un insult a la intel·ligència
El 21 de març commemorem el dia internacional contra el racisme. És trist que encara s’hagi de reivindicar aquesta lluita, però el fet és que tant a Europa com als EUA i a d’altres llocs del món, el racisme perviu.
Xarxa protectora
Molts infants que acollim no han tingut una xarxa protectora. S’han trobat abandonats, sols, deixats de la mà de Déu o, fins i tot, han estat objecte d’abusos i de maltractaments de tota mena. Tot això deixa ferides en l’ànima. 
Víctimes de segona divisió?
S’ha escrit molt sobre el primer any de la guerra d’Ucraïna. S’hi han dedicat editorials de diaris, programes de televisió i tot tipus de programes de ràdio, però avui, dia 15 de març, ja fa dotze anys de la guerra de Síria i, no obstant això, el ressò mediàtic ha estat molt escàs. 
Trencar barreres
Aldees Infantils SOS està compromesa en potenciar la igualtat d’oportunitats per a tots els nens i nenes que acollim. És un imperatiu ètic i així està recollit en el Codi d’ètica de la nostra organització, però també en la federació internacional amb seu a Innsbruck. 
La justícia social
El 20 de febrer commemorem el dia de la justícia social. Aquesta expressió mereix una precisió: es refereix a l’equitat en les condicions de vida. No cal ser molt lúcid per adonar-se que els infants no neixen en les mateixes condicions familiars, socials i econòmiques. 
Solidaritat amb les generacions futures
El futur depèn de les opcions que es prenen en l’actualitat i la llibertat d’acció dels presents ha de tenir en compte els hipotètics beneficis o perjudicis que es puguin causar a les generacions de l’esdevenidor. 
El deure de fraternitat
El 10 de desembre de 1948 es va signar solemnement la Declaració Universal dels Drets de l’Home en el Palais Chaillot de París. Des d’aleshores ençà molts països i nacions han signat aquest document i s’han compromès a fer-lo efectiu en el marc de les seves fronteres.
Aprenguem de les persones (dis)capacitades
El 3 de desembre commemorem el dia de les persones amb discapacitat. En pocs anys, aquesta comunitat de persones ha guanyat visibilitat. És un fet positiu. També s'ha treballat molt per combatre l'estigma i la marginació.
Tolerància Zero
El nombre de dones que són objecte de tractes degradants, de maltractaments i de violència en qualsevol de les seves formes és altíssim, especialment en alguns països del món. Les xifres parlen per si mateixes, però no són prou incisives per canviar la consciència.
Drets digitals
És fàcil constatar que cada cop hi ha més infants que naveguen per l’esfera digital. Molts d’ells les empren solitàriament, sense acompanyament adequat. Tenen accés a tota mena de continguts. Alguns d’ells no són idonis per la seva edat, ni per al seu desenvolupament harmònic.
Projecte de vida
Des de l’origen de la pandèmia fins a dia d’avui, els problemes de salut mental en la població infantil i adolescent s’han multiplicat exponencialment. Aquests problemes se sumen a situacions ja de per si vulnerables, sense mitjans econòmics ni estabilitat familiar.
Elogi del somriure
Fins i tot un dia del mes d’octubre se li dedica internacionalment al reconeixement del valor del somriure. Al l'article de Francesc Torralba trobareu una reflexió sobre l’immens valor que té aquest petit gest facial que ens fa reconèixer el nostre valor en els llavis de l’altre. 
Llegir i escriure: tresors inimaginables
El dia de l’alfabetització reafirmem el nostre compromís amb l’educació i reclamem l’accés universal a l’escola perquè tots els infants puguin tenir un futur digne. El nostre compromís està amb la infància en una situació més precària. La nostra vocació és ajudar-los perquè puguin trobar i realitzar el seu propi projecte de vida. 
Què fem amb el nostre llegat?
La gran tasca solidària que realitzen les ONGS no seria possible sense recursos. Una part d’aquests ve de les administracions públiques i l’altra de persones físiques i d’empreses. Dintre d’aquests volem destacar el llegat solidari, el fet de deixar els bens i recursos econòmics propis com a llegat pòstum a una entitat social.