fbpx

POSTS
PORTFOLIO
SEARCH
SHOP
 • Your Cart Is Empty!
Your address will show here +12 34 56 78
 • Text Hover

L'opinió de Francesc Torralba

Francesc Torralba, vicepresident d'Aldees Infantils SOS Catalunya, ens oferirà periòdicament un article d'opinió sobre un tema de candent actualitat. El vicepresident, donarà el seu punt de vista sobre els diferents temes o problemàtiques i reflexionarà del paper que l'organització ha de tenir.
 • Text Hover
Dia de la Terra
El 22 d’abril commemorem el dia de la terra. La terra gemega, però no l’escoltem. Suplica un tracte adequat i just, però
nosaltres, moguts per interessos, la sotmetem a explotació.
 • Text Hover
Racisme: un insult a la intel·ligència
El 21 de març commemorem el dia internacional contra el racisme. És trist que encara s’hagi de reivindicar aquesta lluita, però el fet és que tant a Europa com als EUA i a d’altres llocs del món, el racisme perviu.
 • Text Hover
Víctimes de segona divisió?
S’ha escrit molt sobre el primer any de la guerra d’Ucraïna. S’hi han dedicat editorials de diaris, programes de televisió i tot tipus de programes de ràdio, però avui, dia 15 de març, ja fa dotze anys de la guerra de Síria i, no obstant això, el ressò mediàtic ha estat molt escàs. 
 • Text Hover
La Justícia Social
El 20 de febrer commemorem el dia de la justícia social. Aquesta expressió mereix una precisió: es refereix a l’equitat en les condicions de vida. No cal ser molt lúcid per adonar-se que els infants no neixen en les mateixes condicions familiars, socials i econòmiques. 
 • Text Hover
El deure de fraternitat
El 10 de desembre de 1948 es va signar solemnement la Declaració Universal dels Drets de l’Home en el Palais Chaillot de París. Des d’aleshores ençà molts països i nacions han signat aquest document i s’han compromès a fer-lo efectiu en el marc de les seves fronteres.
 • Text Hover
Tolerància zero
El nombre de dones que són objecte de tractes degradants, de maltractaments i de violència en qualsevol de les seves formes és altíssim, especialment en alguns països del món. Les xifres parlen per si mateixes, però no són prou incisives per canviar la consciència.
 • Text Hover
Projecte de vida
Des de l’origen de la pandèmia fins a dia d’avui, els problemes de salut mental en la població infantil i adolescent s’han multiplicat exponencialment. Aquests problemes se sumen a situacions ja de per si vulnerables, sense mitjans econòmics ni estabilitat familiar.
 • Text Hover
Llegir i escriure: tresors inimaginables
El dia de l’alfabetització reafirmem el nostre compromís amb l’educació i reclamem l’accés universal a l’escola perquè tots els infants puguin tenir un futur digne. El nostre compromís està amb la infància en una situació més precària. La nostra vocació és ajudar-los perquè puguin trobar i realitzar el seu propi projecte de vida. 
 • Text Hover
La guerra segons Hermann Gmeiner
El dia de la revetlla de Sant Joan celebrem l’aniversari del naixement Hermann Gmeiner, el fundador d’Aldees Infantils SOS. Un dels seus escrits ens va reflexionar sobre la destrucció que genera la guerra, una reflexió plenament vàlida en plena guerra d’Ucraïna en què els morts s’amunteguen cada dia. 
 • Text Hover
El continent dels infants
El món està ple de contrastos: a Europa tenim una població envellida i preocupa poder seguir mantenint l’Estat del Benestar, en canvi, a Àfrica hi ha molts infants en una situació de gran necessitat. Cal que Europa deixi de mirar-se el melic i que actuï per pal·liar la situació dels infants a Àfrica. 
 • Text Hover
Treball infantil 
El Dia Mundial contra el Treball Infantil hem de tenir presents els infants que són explotats en l’àmbit laboral. No podem ser tolerants davant d’aquesta vulneració. Cal lluitar perquè la prohibició del treball infantil es faci extensiva a tot el món i l’escolarització esdevingui universal.
 • Text Hover
Fer costat a les famílies
La nostra organització posa en el focus el benestar dels infants i dels joves més vulnerables, però per fer-ho no ens podem oblidar de la família. El marc familiar té una gran empremta en la
vida dels infants i no sempre és una empremta positiva. Ajudar les famílies és necessari per vetllar pel benestar dels infants. 
 • Text Hover
Assetjament escolar
El dia internacional contra l’assetjament escolar reflexionem sobre aquesta fenomen tan estès i que converteix en un infern la vida dels infants que la pateixen. Cal prestar especial atenció al rol dels educadors per prevenir i respondre als casos d’assetjament que es puguin produir.
 • Text Hover
Vocacions femenines
El dia internacional de les nenes en les tecnologies de la informació i de la comunicació cal reflexionar sobre el biaix de gènere que persisteix en els estudis tecnològics. És important empoderar les noies perquè deixin endarrere els estereotips de gènere i segueixin la seva vocació.
 • Text Hover
El carrer no és un lloc 
Avui, 12 d’abril, Dia Internacional dels Infants del Carrer reivindiquem la importància de tenir una llar on els infants puguin créixer sentint-se reconeguts i estimats i el nombre elevadíssim d’infants que no en tenen. 
 • Text Hover
Famílies vulnerables
L’infant no es pot comprendre al marge de la seva circumstància. Per copsar millor el que li passa, el que sent, el que pensa, el que desitja, cal enquadrar-lo dins d’un sistema familiar, perquè no és una illa, sinó un ésser humà.
 • Text Hover
Xarxa protectora
Molts infants que acollim no han tingut una xarxa protectora. S’han trobat abandonats, sols, deixats de la mà de Déu o, fins i tot, han estat objecte d’abusos i de maltractaments de tota mena. Tot això deixa ferides en l’ànima. 
 • Text Hover
Trencar barreres
Aldees Infantils SOS està compromesa en potenciar la igualtat d’oportunitats per a tots els nens i nenes que acollim. És un imperatiu ètic i així està recollit en el Codi d’ètica de la nostra organització, però també en la federació internacional amb seu a Innsbruck. 
 • Text Hover
Solidaritat amb les generacions futures
El futur depèn de les opcions que es prenen en l’actualitat i la llibertat d’acció dels presents ha de tenir en compte els hipotètics beneficis o perjudicis que es puguin causar a les generacions de l’esdevenidor. 
 • Text Hover
Aprenguem de les persones (dis)capacitades
El 3 de desembre commemorem el dia de les persones amb discapacitat. En pocs anys, aquesta comunitat de persones ha guanyat visibilitat. És un fet positiu. També s'ha treballat molt per combatre l'estigma i la marginació.
 • Text Hover
Drets digitals
És fàcil constatar que cada cop hi ha més infants que naveguen per l’esfera digital. Molts d’ells les empren solitàriament, sense acompanyament adequat. Tenen accés a tota mena de continguts. Alguns d’ells no són idonis per la seva edat, ni per al seu desenvolupament harmònic.
 • Text Hover
Elogi del somriure
Fins i tot un dia del mes d’octubre se li dedica internacionalment al reconeixement del valor del somriure. Al l'article de Francesc Torralba trobareu una reflexió sobre l’immens valor que té aquest petit gest facial que ens fa reconèixer el nostre valor en els llavis de l’altre. 
 • Text Hover
Què fem amb el nostre llegat
La gran tasca solidària que realitzen les ONGS no seria possible sense recursos. Una part d’aquests ve de les administracions públiques i l’altra de persones físiques i d’empreses. Dintre d’aquests volem destacar el llegat solidari, el fet de deixar els bens i recursos econòmics propis com a llegat pòstum a una entitat social. 
 • Text Hover
Les refugiades ja no són notícia
Les més 6 milions de refugiades ucraïneses i els seus fills ja no apareixen als mitjans de comunicació, tot i que el seu periple tot just acaba de començar: han de refer les seves vides i acompanyar els seus infants en terra estranya. La nostra organització ha acollit infants ucraïnesos per ajudar-los a reconstruir les seves vides. 
 • Text Hover
Responsabilitat intergeneracional
El Dia del Medi Ambient ens hem de replantejar quina relació tenim amb la naturalesa i refermar el nostre compromís amb el medi ambient. Com a entitat d’atenció a la infància, considerem fonamental transmetre la importància del medi ambient a les generacions més joves perquè tinguin un futur digne i pacífic. 
 • Text Hover
Comptar per algú
El dia de la família volem reivindicar la importància dels vincles familiars per al benestar dels infants i joves. Molts estan mancats d’aquest suport tan necessari. La raó de ser de la nostra organització és proporcionar als infants d’un entorn familiar i segur on créixer. 
 • Text Hover
Gratitud a les mares
L’u de maig és el dia de la mare, la persona a qui devem la vida. Hi ha famílies en què no hi ha vincle entre mare i fills. Aquests contextos donen sentit a la tasca d’Aldees Infantils SOS: fem que els infants sense suport familiar puguin créixer sentint-se estimats i respectats.
 • Text Hover
Pacificar el món a través de l'esport
Avui, 6 d’abril, Dia Internacional de l’Esport per al Desenvolupament i la Pau reflexionem sobre la importància de l’esport per al benestar emocional i mental dels infants, així com element essencial que fomenta la pau en la societat.
 • Text Hover
Onze anys de la guerra de Síria
Algunes de les guerres són molt ignorades per la comunitat
internacional i pels mitjans de comunicació social, tot i la devastació que generen. Avui focalitzem l’atenció en
la guerra de Síria, ja que es compleixen onze anys del seu inici. 
 • Text Hover
Cuidadores invisibles

Avui volem reivindicar unes persones molt importants: les cuidadores. Tradicionalment les dones s’han ocupat de la cura dels infants i, en general, de les persones fent un funció essencial per a la vida però invisibilitzada i poc valorada socialment.