fbpx

POSTS
PORTFOLIO
SEARCH
SHOP
  • Your Cart Is Empty!
Your address will show here +12 34 56 78
Risc de violència infantil a causa del confinament
Aldees Infantils SOS alerta del risc de molts nens i nenes a patir violència intrafamiliar durant el confinament.
Des que el passat 14 de març el Govern decretés l'estat d'alarma, molts nens i nenes en situació de vulnerabilitat es veuen obligats a estar confinats a casa seva. Això suposa un risc per a molts d'ells per negligències per part dels seus pares, abusos, maltractament o altres situacions potencialment perilloses per a ells.
  • Text Hover
Aldees recorda que al menys 40 nens al dia pateixen violència en l'àmbit familiar i que una de cada dues denúncies contra la llibertat sexual té un menor com a víctima. Per això, l'organització demana a les administracions públiques una supervisió de cada possible situació de risc. També l'actuació immediata en cas de necessitat per tal de garantir el benestar de cada nen i nena.

"Tot i que les mesures que restringeixen el contacte entre persones i l'accés a l'escola i a altres espais públics són necessàries per evitar la propagació del Coronavirus, aquestes no han de mai comprometre les necessitats individuals de protecció i de cura dels nens", sosté el president de l'organització, Pedro Puig. "

Per això és tan important que les autoritats adoptin mesures d'urgència perquè els educadors i els treballadors socials que intervenen directament amb els nens i les famílies puguin continuar responent a les seves necessitats i prevenir, així, possibles casos de violència intrafamiliar. 

Pedro Puig explica, a més, que "el sentiment d'inseguretat i inestabilitat provocat per la crisi del Covid-19 genera una major angoixa en aquells nens i nenes que durant la seva infància han presenciat o han patit algun episodi de violència o negligència greu a casa. Per això és tan important que no ens oblidem d'ells en aquests moments tan difícils i que els garantim un entorn segur i protector".

Aldees Infantils SOS apel·la, a més, a la solidaritat i a la responsabilitat dels ciutadans i recorda que la societat té un paper decisiu a l'hora d'alertar a les autoritats i als professionals sobre un possible cas de violència. "Tots els membres de la comunitat, com a veïns, familiars o amics, hem d'observar i prestar molta atenció a el benestar de tots els nens i les nenes que ens envolten; la consciència col·lectiva i la participació activa de cada un de nosaltres és essencial per garantir la seva seguretat", subratlla Pedro Puig.